Prijs beste presentatie en beste poster op DCRM 2023

10 november 2023

Tijdens het DCRM 2023 op 9 en 10 november jl. zijn ook nu weer de prijzen uitgereikt aan degene die de Beste (Free Paper) Presentatie heeft gegeven en aan degene die de Beste Poster heeft gepresenteerd.

Beste Presentatie

De prijs voor de Beste Presentatie van een Free Paper op het DCRM 2023 is gegaan naar Sophie Vervullens. Zij presenteerde het onderzoek Clinical prediction model for interdisciplinary biopsychosocial rehabilitation in osteoarthritis patients.

Dit jaar kwamen early career onderzoekers voor de Free Paper Prijs in aanmerking. Dit zijn degenen die in opleiding of maximaal 3 jaar revalidatiearts zijn of onderzoekers die nog niet of maximaal 3 jaar geleden zijn gepromoveerd.

De jury beoordeelde de vier prachtige presentaties die elkaar niet veel ontliepen. Zij willen dan ook alle vier de kandidaten van de free paper sessies feliciteren met deze mooie prestaties.

De jury koos uiteindelijk unaniem voor een presentatie over een onderzoek dat een bijdrage levert aan een actuele maatschappelijke discussie en aan kennis over gepersonaliseerde revalidatiezorg. De jury was bovendien vol lof over de presentatievaardigheden van de winnende spreekster. De winnaar van de beste Free Paper prijs is Sophie Vervullens. Zij won met deze prijs een certificaat en een geldbedrag van 250 euro.

Beste Poster

Tim Veneman won op het DCRM 2023 de prijs voor de Beste Poster met de poster getiteld The validity of cardiopulmonary exercise testing to assess peak oxygen consumption in people with slowly progressive neuromuscular diseases.

De jury waardeerde de strakke en duidelijke pitch tijdens de posterpresentatie, die uitnodigde om de poster te komen bekijken. De presentatie bij de poster was eveneens enthousiast en er was ruimte voor discussie en nuance. Het onderwerp is relevant voor de onderzochte patiëntengroep en mogelijk ook voor andere groepen.

Tim won met deze prijs een certificaat en een geldbedrag van 100 euro.

Meer nieuws