Dr. Saskia Houwen-van Opstal wint de PhD award 2023

10 november 2023

De PhD Award Rehabilitation Medicine wordt ieder jaar tijdens het DCRM uitgereikt aan het beste en meest aansprekende proefschrift van het afgelopen jaar dat betrekking heeft op revalidatiegeneeskunde en de presentatie ervan tijdens het DCRM. De prijs werd dit jaar toegekend aan dr. Saskia Houwen-van Opstal voor haar proefschrift Duchenne muscular dystrophy: Future perspectives.

De jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van de drie proefschriften die tijdens de PhD sessie werden gepresenteerd, en in het bijzonder van de erg goede presentaties zelf. Daarnaast werden de gestelde vragen adequaat beantwoord, hoewel hier ook verschillen aan de oppervlakte kwamen. Bij de uiteindelijke beslissing om Saskia Houwen-van Opstal als winnaar aan te wijzen speelden de directe klinische toepasbaarheid en impact van het proefschrift een doorslaggevende rol. Deze werden samengevat in een aantal praktische adviezen.

Het doel van de PhD Award is aandacht te vestigen op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde en het werk van onderzoekers onder een breder publiek kenbaar te maken. Tegelijkertijd draagt deze award bij aan de mogelijkheden van veelbelovende onderzoekers om zich verder te ontplooien en kansen op vervolgonderzoek te vergroten. Genomineerden worden voorgedragen door hoogleraren revalidatiegeneeskunde verbonden aan Nederlandse Universiteiten en de beoordeling wordt gedaan door vier leden van de Commissie Wetenschap & Innovatie (WeCo) van de VRA.

De andere twee genomineerden voor de PhD Award 2023 waren: 

Meer nieuws