Sven Geelen wint PhD award 2022

11 november 2022

Sven Geelen wint PhD award 2022

11 november 2022

De PhD Award Rehabilitation Medicine wordt ieder jaar tijdens het DCRM uitgereikt aan het beste en meest aansprekende proefschrift van het afgelopen jaar dat betrekking heeft op revalidatiegeneeskunde en de presentatie ervan tijdens het DCRM. De prijs werd dit jaar toegekend aan Sven Geelen voor zijn proefschrift ‘Improving physical activity during hospital stay – towards bridging the research-practice gap’.

Sven heeft in zijn proefschrift vragen uit de klinische praktijk met stakeholders in co-creatie tot onderzoeksopzet gemaakt. Hij heeft gevarieerde methodologie toegepast om de onderzoeksvragen gericht op het verbeteren van fysieke activiteit in de klinische setting te beantwoorden: een literatuur review, ontwikkeling van klinisch bruikbare fysieke activiteitsmaten, een interventiestudie. Hierbij heeft hij vanaf het begin aandacht gehad voor implementatie van de onderzoeksresultaten.

Tijdens het congres heeft Sven zijn proefschrift beeldend en met enthousiasme weten over te brengen, en de uitdagingen die er zijn in het het overbruggen van onderzoek naar de praktijk goed bediscussieerd.

Het doel van de PhD Award is aandacht te vestigen op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde en het werk van onderzoekers onder een breder publiek kenbaar te maken. Tegelijkertijd draagt deze award bij aan de mogelijkheden van veelbelovende onderzoekers om zich verder te ontplooien en kansen op vervolgonderzoek te vergroten. Genomineerden worden voorgedragen door hoogleraren revalidatiegeneeskunde verbonden aan Nederlandse Universtiteiten en de beoordeling wordt gedaan door vier leden van de Wetenschappelijke Commissie (WeCo) van de VRA.

De andere genomineerden voor de PhD Award 2022 waren: 
Stefan Elbers – ‘On maintaining successful treatment outcomes in interdisciplinary multimodal pain treatment’ (foto, midden)
Joris de Graaf – ‘Participation after stroke: towards personalized care’ (links op foto)

Meer nieuws