DCRM 2023

  • s-Hertogenbosch
  • Dit evenement is afgelopen

Lunch session sponsors

During the lunch breaks at DCRM 2023 the following lunch sessions of our partners are programmed:

Thursday 9 November 12.15-12.55 hrs

Dit educatieve symposium is geïnitieerd en georganiseerd door Ipsen Farmaceutica B.V.

Voorzitter en spreker Dr.Duco Steenbeek¹

Sprekers: Dr. Duco Steenbeek¹; Seph Hermans²; Bart Snijders3  

Host: Mary Verhoeven (host)4

Affiliatie: ¹ Revalidatiearts Maastricht UMC+, Maastricht  en Adelante Zorggroep, Houthem, ²Fysiotherapeut Revant Medisch Specialistische Revalidatie,  Breda, 3Programmamanager en Ergotherapeut Revant Medisch Specialistische Revalidatie, Breda, Goes, Terneuzen  4 Medisch adviseur, Ipsen Farmaceutica B.V, Hoofddorp

Thema: Patiënt participatie / toegevoegde waarde voor de patiënt  

Abstract:

In de richtlijn cerebrale en/ of spinale spasticiteit1 en de richtlijn spastische cerebrale parese2 worden Canadian Occupational Performance Measure (COPM) en Goal Attainment Scaling (GAS) aanbevolen als meetinstrument voor het meten van het effect.

De stichting Revalidatie Impact stelt zich ten doel de revalidatiezorg verder te verbeteren. Op dit moment worden er in een pilot traject gegevens verzameld met de COPM3,7. In het Cerebrale Parese (CP) register wordt de impact van de behandeling met botulinetoxine A en orthopedische chirurgie bij kinderen met een spastische cerebrale parese door middel van GAS geregistreerd4,5,6,8.

Deze vorm van individuele klinimetrie is afhankelijk van de kwaliteit van doelstelling, creativiteit en is gevoelig voor therapeut-bias. In dit symposium wordt een korte update van de klinimetrische eigenschappen van deze meetinstrumenten gegeven, gevolgd door twee sprekende praktische voorbeelden.

Doel symposium:

  • Presenteren van een update van de toegevoegde waarde van de individuele klinimetrie bij de behandeling van patiënten met spasticiteit.
  • Inzicht geven in het gebruik van COPM en GAS in de dagelijkse praktijk aan de hand van case studies, waarbij de voor- en nadelen van beide meetinstrumenten besproken worden.
  • Handvatten geven hoe deze meetinstrumenten in de dagelijkse praktijk te gebruiken om de behandeling van patiënten met spasticiteit te verbeteren.  
  • Bevorderen en inspireren van het gebruik van COPM en GAS in de dagelijkse klinische praktijk, onderzoek en registers.

Friday 10 November 12.30-13.00 hrs

Tijdens het DCRM congres kijken wij uit naar uw reactie op verschillende stellingen. Daarnaast vertellen wij graag meer over de missie van onze expertisecommissie sport en hoe wij de samenwerking willen zoeken om sport en voor onze revalidant en toegankelijk te maken en te houden. Wij zien u graag tijdens de lunchsessie. Vrijdag 10 november van 12.30 tot 13.00 uur.

You can register here for these lunch sessions.